9 Grader Nord

The event is expired

Bli med på «ørken»-konsert med 9 Grader Nord, midt på Vega!

9 Grader Nord for ekvator finner vi byen Jaffna på Sri Lanka, hvor halvparten av medlemmene i bandet stammer fra. Kvartetten bestående av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre byr på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, jazz og karnatisk musikk.

Midt inne på øya Vega finner vi Moen sanddyner – en liten ”ørken” med aktive sanddyner og flyvesand. I dette sjeldne ørkenlandskapet vil 9 Grader Nord, med instrumenter som bambusfløyte og cajon, ta oss med på en musikalsk reise nærmere instinktene. Ifølge bandet selv er deres visjon å utfordre publikums musikalske kosthold ved å servere fremmede toner! Det ser vi frem til!

De har trollbundet publikum på festivaler og konserter over hele landet. Bandet ble tildelt Subjektprisen for Årets Artist i 2019 og platedebuten «Jaffna» fra samme år, gikk rett hjem hos både fans og anmeldere:

«… ei energibombe av en debut» – Dagbladet
«… full av ekstase og intensitet» – Bergens Tidende
«… en av årets mest spennende utgivelser.» – Dagsavisen

Før konserten kan de som ønsker delta i guidet tur inn til konsertstedet med innlagt foredrag om den unike naturtypen og geologien i området og steinalderhistorien som vi ser spor av på veien inn til konsertstedet.
—-
Konsertstart: 18.00
Oppmøte for guidet tur: 17.00, (Parkering nedenfor heishuset)

Arrangementsinfo

24. juli 2021 18:00
24. juli 2021 20:00

Sponsors