Bacalaoaften med To Små Bulgarere

The event is expired

Vegadagans tradisjonelle Bacalaoaften – servering av lokallaget bacalao, med musikk ved Vegadagantrubadurene To Små Bulgarere.

Gyldig påmelding ved kjøp av billett.


TO SMÅ BULGARERE

er en statsstøttet musikktrupp som har til formål å heve det kunstneriske nivået på musikk i Europa (unntatt Sverige), noe som hittil har vært umulig på grunn av kraftprisene på Østlandet.

Duoen består av:

Knut Hanfen: Trekkspill, sang og selskapsdans
Hristo Titovic: Friballett, sang og utallige instrumenter (ukulele).

Knut Hanfen ble født i Sofia og forlatt på ei kirketrapp av sine foreldre som begge kom fra Hommelvik i Romania. Moren hadde fått vannkopper og var redd for at ungen skulle vokse opp med kronisk vannskrekk. Far til Knut ble samme dag tatt av jugoslaviske hemmelige politi JHP og fikk slått ut to framtenner etter et “tilfeldig” fall i trappen. Han kunne deretter ikke uttale etternavnet sitt som hittil hadde vært Hansen.

Hristo Titovic er sønn av en polsk fribryter fra Makedonia. Som åtteåring tapte faren ham i kortspill (vri åtter) til en bulgarsk omreisende familie der han de etterfølgende årene fikk utdannelse i chrimpchramp som er en sakte versjon av den lokale dansen chnuppchnupp som har sitt opphav i Transsylvania. Legendene sier at Dracula og småvampyrene hans alltid danset chrimpchramp før de sugde blod og chnuppchnupp etterpå.

Knut og Hristo møtte hverandre på glattcelle i Bucuresti og opptrådte som gatemusikanter i Tirana da kommunismen falt i landet. Som svorne tilhengere av Slivovitz måtte de flykte til Sofia der de i flere år overlevde på kunstnerstipender fra staten og hjelp fra sentrale partitopper som nå utgjorde kjernen i den bulgarske mafiaen.

TO SMÅ BULGARERE vil i juli 2022 støtte det lokale kunstnermiljøet på Vega ved å opptre med sin banebrytende musikk iført sine karakteristiske tradisjonsdrakter og muligens også medbringe instrumenter.

Supplerende opplysninger for dem som fremdeles er helt utafor:
Knut Hanfen spilles av den internasjonalt kjente accordeonisten Jovan Pavlovic som bor i en sjarmerende (som dæm si) villa bak Rosendal kino i Trondheim.
Hristo Titovic gestaltes av Øystein Dolmen, mest kjent som «hainn lysen» i Knutsen & Ludvigsen og er ikke kjent i utlandet i det hele tatt.

Arrangementsinfo

21. juli 2022 20:00
21. juli 2022 23:30