Bokbad med Tore Skeie – En rå vikinghistorie

The event is expired

«Den sanne historien er som Ringenes Herre, bare bedre … For Tore Skeie er en fremragende forfatter, han er som en essens av Peder Englund og sir Walter Scott … For en praktfull fortelling det blir!» Arne Dvergsdal, Dagbladet

«Skal man lese én bok som godt forklarer vikingtiden – er denne absolutt et godt sted å starte.» Gaute Ulvik Haugan, Trønder-Avisa

Tore Skeie er historiker og forfatter av det store viking- og middelalderverket «Kongenes tid», og dette er bare noen av mange rosende kritikker han har mottatt for sin bok «Hvite Krist» som med Olav Haraldsson åpner den ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger. For denne boken mottok han Den norske historiske forenings pris «for fremragende formidling av historie på høyt faglig nivå»

Tore Skeie tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, rådet vold, brutalitet og ødeleggelser. Samtidig spredte kristendommen seg og skapte langsomt en ny samfunnsorden.

Skeie har skrevet flere bøker og artikler om norsk middelalder. Han har tidligere utgitt Alv Erlingsson. Fortellingen om en adelsmanns undergang (2009) og Jomfruen fra Norge (2012, begge Spartacus). Boken om Alv Erlingsson ble nominert til kritikerprisen i kategorien for sakprosa. Skeie er også fast spaltist og bokanmelder i Klassekampen.

Alle med et snev av interesse for vikingtid og middelalderhistorie, eller bare er interessert i en drivende rå og brutalt ærlig fortelling som slår Game of Thrones ned i støvla, bør kjenne sin besøkelsestid. Dette bør dere ikke gå glipp av.

Samtalen ledes av Arve Nilsen.

Arrangementsinfo

17. juli 2021 18:00
17. juli 2021 19:00
Andersneset