Klaveraften, Eirik Haug Stømner

The event is expired

I vakre, naturskjønne omgivelser, i en ombygd låve på Vega, finner vi det som må være landets mest intime og unike scener for klassisk musikk – Konsertsalen i Hestviken. Denne kvelden inviterer vi til klaveraften med verker av Grieg, Beethoven, Plagge og Valen, fremført av Eirik Haug Stømner.

Eirik Haug Stømner (1993) er en norsk pianist fra Halden. Våren 2018 fullførte han det prestisjefylte solistdiplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole, hvor han har studert med professorene Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan. I den sammenheng debuterte han som solist med Kringkastingsorkesteret i Brahms’ første klaverkonsert, en konsert som siden ble sendt på NRK.

Stømner er tidligere vinner av Ungdommens Musikkmesterskap, Halden Arbeiderblads sang- og musikkpris og Einar Steen-Nøklebergs talentpris, og mottok en spesialpris for sin tolkning av Liszts beryktede h-mollsonate under den internasjonale pianofestivalen i Bolzano 2016. I 2019 mottok han den gjeve Robert Levins pianistpris, som nummer 20 i rekken siden 1982. Av tidligere vinnere kan nevnes Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Sveinung Bjelland, Christian Ihle Hadland og Tor Espen Aspaas.

Stømner har bred erfaring både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Han har vært solist med blant annet Ukraine National Radio Symphony Orchestra, Det Norske Blåseensemble og Oslo symfoniorkester, og har spilt konserter over hele Europa. I 2018 var han med på NRKs minutt for minutt-sending i anledning Edvard Griegs 175-årsjubileun, og våren 2019 debuterte han ved Festspillene i Bergen. I 2020 ble han nok en gang invitert til Festspillene, og gjorde også en konsert under Oslo Kammermusikkfestival. Høsten 2018 ble han ansatt som akkompagnatør og pianolærer ved musikklinja på Foss videregående skole i Oslo.

Arrangementsinfo

16. juli 2021 21:00
16. juli 2021 22:30