Frankågunnar + 20 fingre og Nora Hannisdal

The event is expired

Schubert, slik du aldri har hørt ham før

Franz Schubert. Denne sommeren slår vi et slag denne fantastiske komponisten, med Frankågunnar, 20 fingre og Nora Hannisdal. Vi får musikk av Schubert i både ny og klassisk drakt, samt verker av Poulenc og Feldman.

Frankågunnar:

«Kommer frankågunnar til en konsertsal nær deg – vær der.» (Maren Ørstavik – Aftenposten). Konsertsalen i Hestviken har gleden av å presentere den banebrytende nytolkningen av Schuberts kjente sangsyklus «Schwanengesang» med duoen frankågunnar. Duoen består av pianist Gunnar Flagstad og sanger Frank Havrøy (baryton). Fremførelsen tar sitt utgangspunkt i deres nylig utgitte album
«Schwanengesang». De spør seg hva som skjer hvis «alt er lov når vi tolker Schubert, kort sagt at vi tillater oss å ta i bruk hele vår musikalske verktøykasse, inkludert musikalske sjangere som har kommet til etter at Schubert skrev disse sangene i 1828».

«Schwanengesang» er et av Schuberts mest ikoniske verker. Mange av de 14 sangene i samlingen, slik som ”Ständchen”, ”Der Doppelgänger” og ”Das Fischermädchen” er blant Schuberts mest kjente. Frankågunnar utfordrer den klassiske liedtradisjonen og skaper helt nye interpretasjoner av sangene. Vi får en multisjanger-tilnærming, der hver eneste musikalske idé bringes til torgs og utforskes. Resultatet er et musikalsk landskap der alt er lov, samtidig som de originale sangene aldri mistes av syne. Likevel; det er fortsatt den fantastiske musikken til Franz Schubert som står i sentrum.

20 fingre og Nora Hannisdal:

20 fingre er pianistene Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad, begge utdannet ved Norges musikkhøgskole med hver sin utøvende mastergrad. Duoen har arbeidet som fast ensemble siden 1999, og har gjort det til et varemerke å formidle klassisk musikk på en frisk og uhøytidelig måte.
Pressen skriver blant annet: ”Det unike samspillet dem imellom gjorde konserten til en eventyrlig opplevelse”, ”Nærmest magisk firhendig pianospill av Mikkelsen og Flagstad” og ”Pianistene viste at klassisk musikk også kan formidles med humor”.
Til daglig arbeider Gunnar Flagstad som førsteamanuensis i akkompagnement og som viserektor for utdanning ved Norges musikkhøgskole, mens Kristn Fyrand Mikkelsen er tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt som ettertraktet pedagog og fagleder for klaver på talenttilbudet Musikk på Majorstuen.
Nora Hannisdal, valthorn, er godt kjent for publikum i Hestviken. Hun har trådd sine barnesko i fjæra og i ura her hos oss. Nora er utdannet ved Norges musikkhøgskole, musikkhøgskolen i Stuttgart og ved musikkonservatoriet i Paris. Hun bor i Oslo og arbeider som hornist med oppdrag i Den norske Opera, Oslofilharmonien og i ensemblet Traktor der også Kristin og Gunnar fra 20 fingre spiller.
Frank Havrøy, baryton, er ansatt som førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole. Han er også en aktiv frilansmusiker, involvert i en stor bredde av norsk musikkliv: som sanger, skuespiller, komponist og mangeårig medlem av vokalensemblet Nordic Voices.

Arrangementsinfo

15. juli 2022 20:30
15. juli 2022 22:00