Inger Hannisdal Trio + Bislet Barokk

The event is expired

Vegadagan og Konsertsalen i Hestviken byr på dobbeltkonsert med Inger Hannisdal Trio og Bislet Barokk:

Inger Hannisdal Trio

Arabisk maqam møter norsk folkemusikk, møter improvisasjonsmusikk – og hvem vet hva annet?

Inger Hannsidal Trio spiller musikk skrevet av fiolinist Inger Hannisdal etter hjemflytting til Oslo etter nesten et tiår i Libanon og Frankrike. Derav inneholder den en blanding av inntrykk fra vidt forskjellige steder: maqam fra Midtøsten, nord-afrikansk gnawa- og shaabi-musikk fra multikulturelle Paris, og klanger fra egen oppvekst i Norge.

Låtene de spiller var i utgangspunktet et eksperiment i å oversette de musikalske referansene fra Midtøsten til norsk. Mange av elementene som er typiske for arabisk musikk, finnes også i norsk folkemusikk – både rytmisk og melodisk. Musikken til trioen er basert på disse likhetstrekkene, som aksentueres og utforskes i åpne komposisjoner med rom for improvisasjon.

Inger Hannisdal – fiolin
Adrian Myhr – kontrabass
Michaela Antalova – trommer

Bislet Barokk

Tidligmusikktrioen Bislet Barokk presenterer et program der det improviseres over musikk av
Monteverdi og Caccini, samt 1700-tallets franske kjendiser Barri re og Jaques-Martin Hotteterre. Med ensemblets allsidige sanger Victoria Oftestad kan vi ikke komme utenom den norske folkemusikken, som på et elegant vis flettes sammen med 16- og 1700-tallets barokkmusikk.

Bislet Barokk oppsto i anledning Barokkanernes festival Oslo Early 2020, hvor tre unge musikere med vidt forskjellig bakgrunn m ttes med det felles mål å dele tanker og utvikle idéer innen tidligmusikksjangeren.

Tomas Laukvik Nannestad, en av Sør-Norges fremadstormende unge klassiske gitarister. Med bakgrunn i blant annet samtidsmusikk og black metal tar han i denne trioen med seg sin allsidige ekspertise inn i barokkgitarens verden. Victoria Oftestad er student ved Det frie kandidatstudiet på NMH, hvor hennes fokus omfavner folkesang, klassisk sang og blokkfløyte. Karin Hannisdal er gruppas cellist og evige bassgang. Hun holder for det meste til i samtidsmusikkens og operaens verden, der hun blant annet har spilt med samtidsensemblet Ernst og i Den Norske Opera, men i denne trioen er hun å finne på barokkcello.

Victoria Oftestad – sang og blokkfløyte
Tomas Laukvik Nannestad – gitar og teorbe
Karin Hannisdal – barokkcello

Arrangementsinfo

21. juli 2021 20:00
21. juli 2021 22:30