Sanke- og matverksted for ungdom

The event is expired

Sanke- og matverksted for barn og ungdom i alderen 11 til 14 år. Verkstedet varer 2 timer og arrangeres 19. og 20. juli kl 11-13 hver dag.

Her får deltakerne ta del i sanking og bearbeiding av ville vekster som vi finner i fjæresonen, i havet, langs husvegger, i grøftekanter og i skogen. Oppmøtested blir ved lavvoen utenfor verdensarvsenteret, og alle må ha med godt fottøy – og gjerne badetøy om det er fint vær. Som avslutning på workshopen vil vi dele et måltid basert på spiselige vekster fra Vega. Oversikt over plantene vi møter på, et oppskriftshefte og en bomullspose til sanking får bli med barna hjem.

Verkstedet er endel av prosjektet«Med stein og plante rundt åpen flamme» er et prosjekt som tar utgangspunkt i Vegas rike planteliv og er inspirert av samiske sanke og mattradisjoner. Kunstnerne Karoline Sætre og Øyvind Novak Jenssen (duoen KVAE & BARK) sanker og høster fra naturen og viser sine utforskninger i en installasjon knyttet til en lavvo utenfor verdensarvsenteret.

21. og 22. juli blir det åpent matverksted hele dagen med Kvae og Bark alias Karoline Sætre og Øyvind Novak Jenssen ved l eller inne i lavvoen alt etter vær.


Gyldig påmelding ved kjøp av billett.
Maks 8 deltakere per dag.

Arrangementsinfo

19. juli 2021 11:00
20. juli 2021 13:00