To små bulgarere – Sundsvollkonserten

The event is expired

TO SMÅ BULGARERE

er en statsstøttet musikktrupp som har til formål å heve det kunstneriske nivået på musikk i Europa (unntatt Sverige), noe som hittil har vært umulig på grunn av kraftprisene på Østlandet.

Duoen består av:

Knut Hanfen: Trekkspill, sang og selskapsdans
Hristo Titovic: Friballett, sang og utallige instrumenter (ukulele).

Knut Hanfen ble født i Sofia og forlatt på ei kirketrapp av sine foreldre som begge kom fra Hommelvik i Romania. Moren hadde fått vannkopper og var redd for at ungen skulle vokse opp med kronisk vannskrekk. Far til Knut ble samme dag tatt av jugoslaviske hemmelige politi JHP og fikk slått ut to framtenner etter et “tilfeldig” fall i trappen. Han kunne deretter ikke uttale etternavnet sitt som hittil hadde vært Hansen.

Hristo Titovic er sønn av en polsk fribryter fra Makedonia. Som åtteåring tapte faren ham i kortspill (vri åtter) til en bulgarsk omreisende familie der han de etterfølgende årene fikk utdannelse i chrimpchramp som er en sakte versjon av den lokale dansen chnuppchnupp som har sitt opphav i Transsylvania. Legendene sier at Dracula og småvampyrene hans alltid danset chrimpchramp før de sugde blod og chnuppchnupp etterpå.

Knut og Hristo møtte hverandre på glattcelle i Bucuresti og opptrådte som gatemusikanter i Tirana da kommunismen falt i landet. Som svorne tilhengere av Slivovitz måtte de flykte til Sofia der de i flere år overlevde på kunstnerstipender fra staten og hjelp fra sentrale partitopper som nå utgjorde kjernen i den bulgarske mafiaen.

TO SMÅ BULGARERE vil i juli 2022 støtte det lokale kunstnermiljøet på Vega ved å opptre med sin banebrytende musikk iført sine karakteristiske tradisjonsdrakter og muligens også medbringe instrumenter.

Supplerende opplysninger for dem som fremdeles er helt utafor:
Knut Hanfen spilles av den internasjonalt kjente accordeonisten Jovan Pavlovic som bor i en sjarmerende (som dæm si) villa bak Rosendal kino i Trondheim.
Hristo Titovic gestaltes av Øystein Dolmen, mest kjent som «hainn lysen» i Knutsen & Ludvigsen og er ikke kjent i utlandet i det hele tatt.


To små Bulgarere spiller på den tradisjonelle Sundsvollkonserten. I tillegg får du også to andre fantastiske konserter på Sundsvoll denne kvelden:

Salige Syndere – Sundsvollkonserten

Salige Syndere har ett mål med sine konserter, og det er å få andre til å bli Salige Syndere.

Som den fantastiske Tom Waits en gang sa;

“Jeg liker vakre melodier som forteller meg fæle ting”

Og det er akkurat det Salige Syndere gjør. Salige Syndere er et sammensveiset band bestående av en del glade, over-musikalske raringer.

Storband – Sundsvollkonserten

Den tradisjonelle Sundsvollkonserten markerer avslutningen på fem dagers storbandseminar under Vegadagan. Vi gleder oss til å høre funky rytmer og swingende toner fra deltagere fra hele landet som samles  på Vegas – ja ­kanskje Norges – vakreste scene, med ­magiske Søla som naturlig scenekulisse denne sommerkvelden.

Arrangementsinfo

22. juli 2022 19:00
22. juli 2022 23:30